Kies lettertype
Kies lettergrootte
Uitlijning
Weergeven

Vergelijk uitgaven

Kopieer tekst

(Statenvertaling Joël Inleiding)

Verzen

Opties
Klik op de tekst om te kopiëren

DE PROFEETJOËL

INHOUD.

IN deze profetie wordt vooreerst het volk van Juda opgewekt tot betrachting van den jammerlijken stand waarin het ganse land was, vanwege de schrikkelijke plaag van allerlei ongedierte en droogte; en voorts vermaand tot ware bekering, vasten en bidden; met belofte van genade, wegneming der landstraf en toezending van een rijken zegen, indien zij den raad van den profeet opvolgden; daarna profeteert de Geest des Heeren wijders, bij deze gelegenheid, van den gezegenden staat der kerk onder den MESSIAS, van de uitzending van den Heiligen Geest en behoudenis der kerk in de laatste droevige tijden, mitsgaders van Gods oordeel over alle goddeloze vijanden en de eeuwige gelukzaligheid Zijner kerk.

NL EN

Log s.v.p. in om desgewenst uw persoonlijke omgeving binnen het programma te kunnen gebruiken. Als u nog geen login hebt, kunt u deze aanmaken door op ‘Account aanmaken’ te klikken.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Vul s.v.p. onderstaand formulier in als u een account aan wilt maken, zodat u toegang krijgt tot uw persoonlijke omgeving binnen het programma.

Account aanmaken

Vul s.v.p. onderstaand formulier in om uw wachtwoord te resetten.

Wachtwoord wijzigen