Kies lettertype
Kies lettergrootte
Uitlijning
Weergeven

Vergelijk uitgaven

Kopieer tekst

(Statenvertaling 2 Johannes Inleiding)

Verzen

Opties
Klik op de tekst om te kopiëren

DE TWEEDE ZENDBRIEF VAN DEN APOSTELJOHANNES

INHOUD VAN DEZEN ZENDBRIEF.

DEZE zendbrief, en ook de volgende, zijn niet algemeen (hoewel zij onder de algemene gesteld worden), maar geschreven aan particuliere personen, gelijk uit de opschriften blijkt. Eertijds is aan dezelve van enigen getwijfeld geweest, of zij ook van den apostel Johannes geschreven zijn, zie Eusebius, Kerkelijke Historiën, boek 3, hfdst. 22, maar ten onrechte, alzo de stijl en inhoud ten enenmale overeenkomt met den eersten zendbrief van Johannes. 1 Na het opschrift en de groetenis vermaant hij een eerlijke gelovige matrone, en haar kinderen, 5 Tot standvastigheid in de liefde, en betrachting van de geboden Gods, 7 En waarschuwt hen voor de verleiders, 8 Hen vermanende dat zij zich wachten van dezelve, om niet verleid te worden, 10 En overzulks dat zij met dezelve geen gemeenschap houden, om hun zonden niet deelachtig te worden. 12 Besluit eindelijk met een verklaring waarom hij niet breder aan hen schrijft, omdat hij hoopte zelf tot hen te komen, 13 En groet deze matrone vanwege de kinderen van haar zuster.

NL EN

Log s.v.p. in om desgewenst uw persoonlijke omgeving binnen het programma te kunnen gebruiken. Als u nog geen login hebt, kunt u deze aanmaken door op ‘Account aanmaken’ te klikken.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Vul s.v.p. onderstaand formulier in als u een account aan wilt maken, zodat u toegang krijgt tot uw persoonlijke omgeving binnen het programma.

Account aanmaken

Vul s.v.p. onderstaand formulier in om uw wachtwoord te resetten.

Wachtwoord wijzigen